20 d’abr. 2020

5 llibres esportius per aquest St.Jordi


Un any més s'acosta una data molt especial, la diada de Sant Jordi. Aquest any ens toca vireu-la d'una manera molt diferent, confinats a casa; sense poder sortir i amb l'incertesa del què passarà.
Per això ara, més que mai, és un molt bon moment per llegir i des de lapica us volem fer les recomenacions de 5 llibres, que des de la nostra humil opinió, són molt interessants dins de la tèmatica de l'activitat física i l'esport.


  • La febre del cim / Mal de altura (Jon Krakauer)


Relat de les vivències del periodista Jon Krakauer que estava en una expedició comercial a l'Everest l'any que hi va haver el número de víctimes més alt a la muntaya de l'himalaia. Explica amb molts detalls les situacions que es van donar amb les diverses expedicions que hi havia a la zona i com van anar morint diverses persones a la muntanya més alta del món. Qüestiona l'actuació d'alguns dels guies que hi havia ja que anaven sense oxigen i l'autor defensa que si n'haguessin portat encara haurien pogut salvar més vides. Parla d'un dels guies, Anatoli Bukreev, que temps més tard va replicar a Jon Krakauer amb un altre llibre on donava la seva versió i que nosaltres també us recomanem.

  • Everest 1996 (Anatoli Bukréiev)

En aquest cas és la versió d'un dels guies que Krakauer menciona en el seu llibre, Anatoli Bukréiev, experimentat i que va salvar vides a l'Everest en aquell fatídic '96. Ell defensa que tot i haver portat oxigen no hagués pogut salvar a més gent i que el problema era la poca professionalitat de tantes expedicions comercials com hi havien aquells dies, pagant et pujaven al cim més alt del món. Un any i escaig després Bukréiev perdia la vida a l'Annapurna. Són dos llibres que us recomanem llegir bastant seguits ja que et fas una idea molt clara del que va passar aquell maig a l'Everest.

  • Open: Memories (Andre Agassi)

Excel.lents memòries del tenista Andre Agassi on explica el drama de ser un nen prodigi del tennis, tenir un pare obsessionat per tal de que arribes al més alt i els problemes que li va porta a posteriori a nivell de consum de drogues i alcohol. Explica com amb la maduresa troba l'equilibri per poder jugar a tennis, competir i ser feliç. També et deixa clar com de dur físicament acaba sent l'esport d'elit. Llegint Open te n'adones que fàcil és odiar la cosa que més estimes.
Llibre molt ben escrit amb l'ajuda de J.R.Moehringer, un gran narrador.

  • Hacia rutas salvajes (Jon Krakauer)

Una altra gran obra de Jon Krakauer, la història d'un noi ben estant americà que decideix anar-se a trobar amb ell mateix creuant el país, malvivint, fins a conviure sense res amb la natura més salvatge a Alaska, on intentarà sobreviure amb els recursos que li dona el seu entorn sense civilització. Un molt bon llibre.

  • El factor humà / El factor humano (John Carlin)

El llibre d'on neix la pel.lícula del mateix nom. John Carlin, l'autor va tenir una gran relació amb Nelson Mandela i en aquest llibre explica com la final de rugby de l'any 1995 que es va disputar a Sud Àfrica va ser determinant per unir el poble sudafricà i deixar endarrera l'etapa de l'Apartheid, i com gràcies a molta gent, com el capità dels Springbooks, François Pienaar van aconseguir que un esport de blancs, amb una selecció de blancs, sigues l'orgull d'un país de negres i el símbol de la unió i la pau.

Que tinguem un molt bon Sant Jordi i que gaudiu de la lectura!!







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Xarxes Socials

Facebook Instagram Twitter Linkedin WhatsApp Youtube

Contacte

Ens trobaràs a Marquès de Sentmenat 73, 08029 Barcelona