16 de gen. 2018

Per què ens van bé les sortides fora de l'aula?


És el primer dia de classe, els nens il·lusionats descobreixen l’aula i un cop dins s’asseuen al pupitre que se’ls ha assignat per aquell curs. El Lluís no hauria estat la opció preferida de la Laura però la decisió ha estat donada. No ha pogut decidir res. Per dins pensa… “encara queden les colònies”. Allà sí que podrà decidir dormir a la mateixa habitació que la Maria, el Jan i l’Ona, els seus amics de debò.

Per a les escoles les colònies són una activitat important per algunes raons més que les de la Laura. Uns dies allunyats de l’escola i fora de l'entorn habitual permeten al professorat treballar amb els nois i noies unes dinàmiques i uns valors que difícilment es podrien fer entre les quatre parets de l’aula.

Les activitats en el medi natural serveixen als infants per prendre consciència del món en el que viuen i de les avantatges de relacionar-s’hi d’una manera correcta. Més enllà de la observació de la natura, hi ha activitats dinàmiques per viure-la més intensament, practicar nous esports, fer tallers a l’aire lliure o conèixer més profundament els companys de classe. Tots aquests són els motius ideals per marcar en vermell les colònies en un calendari escolar.   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Xarxes Socials

Facebook Instagram Twitter Linkedin WhatsApp Youtube

Contacte

Ens trobaràs a Marquès de Sentmenat 73, 08029 Barcelona